Geschiedenis

Als je je beseft dat reanimatie en defibrillatie levensreddend kunnen zijn voor plotselinge anders dodelijke hartritmestoornissen, dan heeft het zin daar iets aan te doen. Die overweging was in 2001 de aanleiding om de daarvoor noodzakelijke opleidingen te gaan opzetten.

Omdat het werkterrein de hele gemeente Drimmelen ging beslaan, werd er gekozen voor de naam: Stichting Reanimatie Drimmelen.

Na het invoeren van de lessen door de diverse instructeurs en de vrijwilligers was de volgende stap het invoeren van de Automatische Externe Defibrillator (AED). Na de eerste plaatsing van een defibrillator in de sporthal in Made, volgden er meer. Het gemeentebestuur ondersteunde deze positieve ontwikkeling en riep een projectgroep met een budget in het leven. De doelstelling van deze werkgroep was het “hartveilig” maken van de gemeente Drimmelen door het opzetten van een AED-netwerk.

Inmiddels is het aantal AED-locaties zodanig gegroeid, dat het een doorslaand succes genoemd kan worden.

Het resultaat: veel perfect opgeleide vrijwillige “leken”, een goede dekkingsgraad van AED-apparaten en veel opgeleide AED-bedieners.

Roel Gaymans

Doel stichting

Reanimatiegroep Drimmelen biedt de inwoners van de gemeente Drimmelen en omstreken reanimatie en AED-opleidingen. Het gehele jaar kan men zich opgeven voor deelname via ons aanmeldformulier.

Tijdens een starterscursus maakt men tijdens twee lesavonden kennis met de technieken van het reanimeren en het bedienen van een AED-apparaat. Door jaarlijks deel te nemen aan de herhalingscursus houdt men kennis en vaardigheid op peil, en kan tevens bijscholing van nieuwe technieken en behandelmethodes plaatsvinden. Want u weet:

ELKE  SECONDE  TELT!